Güzelliğin masrafsız yolu: Yüz Yogası

Yüzdeki kaslar yaş aldıkça sıklığını kaybederek gevşer. Bu nedenle doğal olarak yüzde sarkmalar, kırışmalar hatta çatlaklar meydana gelebilir. Oysa genç görünmenin sırrı bunların olmadığı bir cilde sahip olmaktır. Bu noktada, Asyalılar gibi genç ve duru bir cilde sahip olmak isteyen herkesin imdadına, Japonların bizlere kazandırdığı ameliyatsız, yan etkisiz, acısız ve masrafsız yüz yogası koşuyor.

Yüz Yogası Nedir?

Yüz yogası, cildimiz için evde yapılabilecek en basit aktivitelerden biri. Üstelik basit olmasının yanında yüzün genç, sağlıklı, dinç ve diri görünmesini sağlamak gibi oldukça meşakkatli bir işi başarıyor. Bilindiği üzere yaşlı görünmenin en büyük nedeni gün içinde jest mimik kullanımıyla yüz kaslarının esnekliğini kaybetmesi ve zaman içerisinde kasların yer çekimine boyun eğmesidir. Yer çekimine meydan okuyan bu yüz egzersizlerine günde 20 dakika ayırmak, yüz kaslarını gerip cildi daha sıkı ve diri bir görünüme kavuşturacaktır. Böylece herkes için bir rutin haline gelen lifting uygulamasını doğal yollarla yapmış olacaksınız.

Göz ve göz çevresi, yanaklar, dudaklar, alın, çene, boyun ve gıdı bölgesindeki kasları geliştirerek, yüzün yeniden şekillenmesini sağlayan yüz yogası, yanak zayıflatma, kırışıklıklar, elmacık kemiği kaldırma gibi amaçlar için de tercih edilen doğal bir yöntemdir. Bununla birlikte eğer kaş arasındaki kırışıklardan ve göz çevresindeki kaz ayaklarından şikayetçiyseniz bunlardan hemen kurtulmak istiyorsanız yüz yogasını mutlaka rutin haline getirmelisiniz. Hatta işi bir tık ileriye götürüp son yıllarda popüler hale gelen Hollywood yanaklarına yüz inceltme yogası ile kavuşabilirsiniz. Unutmayın yanakları inceltmek yüzün daha belirgin hatlara sahip olmasını sağlar.

Yüz Yogası Egzersizleri Nelerdir? Neden Yapılır?

Yüz yogası için ilk dikkat edilmesi gereken nefestir. Daha önce nefes egzersizleri yaptıysanız diyafram nefesini bilirsiniz. Birazdan vereceğimiz egzersizleri yaparken diyafram nefesi almayı ihmal etmeyin. Bu hareketlerin hepsine 20 dakika kadar ayırın ve haftada en az 4 kez tekrar edin.

Dudak Yogası

Dudak üstü kırışıklıklardan şikayetçi olanlar için dudak yogası egzersizi önerilir. Dudak üstü kırışıklıklardan kurtulmak için balon şişirme yapılabilir. Burundan alınan nefesle belli bir ritim tutturularak şişirilen balon faydalı olacaktır. Bu işlemi yaparken dudağı büzmemeye özen gösterin.

Ağız Kenarı Çizgi Yogası

Ağız kenarındaki çizgileri perioral veya gülme çizgisi olarak bilinir. Ağızdan alınan derin bir nefesle yanaklar mümkün olduğunca şişirilir. Yanaklardaki bu hava 60 saniye kadar tutulur. Ardından burun deliklerinden yavaşça verilir. Bu egzersizi 5 kez tekrarlayın ve rutin haline getirin. Böylece ağız kenarındaki çizgilerden kurtulduğunuzu göreceksiniz.

Bu egzersizle beraber ağız kenarındaki çizgiler için dil çevirme egzersizini de yaparsanız daha kısa sürede daha iyi sonuç almanız mümkün olacaktır. Dil çevirme, dili ağız kapalıyken soldan sağa sağdan sola daireler çizerek dolaştırmaktır. Bu hareketi 10 tur yapmak yeterlidir.

Sarkan Gıdı Yogası

Yüzümüzdeki diğer çizgilerden kırışıklıklardan rahatsız olmasak bile gıdı bölgesinin sarkması istisnasız herkesi rahatsız eder. Bunu gidermek için pek çok yöntem denenir. Ama en etkili çözümlerden biri gıdı egzersizidir. Başı arkaya atıp tavana bakmak ve bunu yaparken çene kaslarını germek sarkan gıdı için çözüm olacaktır. Bu hareketi yaparken nefes almayı ihmal etmiyoruz ve ani hareketlerden kaçınıyoruz. 10 nefes ölçüsünde 2 set halinde yapmak yeterlidir.

Yine bu hareketle birlikte sarkan gıdıdan kurtulmak için kaşık egzersizi daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır. Yemek kaşığını dudağın arasına alarak alt dudakla birlikte çeneyi ileriye doğru itmek ve bir süre böyle beklemek gıdı bölgesini gerecek sarkmaları önleyecektir. Kaşık yogasını yaparken gıdı ve boyun bölgesinde gerilme ile karıncalanma hissediyorsanız hareketi doğru yapmışsınız demektir.

Kaşları yukarı kaldırmak için

Kaşlar yüze ifade verir. İfadenizi belirginleştirmek ve bakışlarınızı etkileyici bir boyuta ulaştırmak istiyorsanız kaş kaldırma egzersizini denemelisiniz. Ayrıca bu hareket kaşları kaldırdığı gibi göz çevresindeki kırışıklıkların oluşumunu da engelliyor.

Kaş yogası şöyle yapılır: Alnı kırıştırmadan kaşlar yukarı kaldırılır. Bunun için serçe parmaklar kaşların üzerine konulur diğer parmaklar başın üzerinde sabitlenir. Böylece alın kırışmamış olur. Kaşlar ise serçe parmağı hafifçe yukarı kaldırmaya çalışarak kasların güçlenmesini sağlar. Önemli olan bu hareketlerde alnın kırışmasını önlemektir. Bu hareketi her gün düzenli olarak 10’ar set halinde 60 saniye  yapmak yeterlidir.

Yanakları zayıflatmak ve sarkık yanakları toparlamak için

Yanak zayıflatma egzersizini yapmak çok basit. Ağza alınan havayı ağzın içinde sağa sola yavaşça gezdirmek yanak zayıflatma egzersizi için kullanılan bir harekettir. Bunu sıkıldığımız zaman çok yaparız. Yanaklarımızı şişiririz ve havayı yanaklarımızda gezdiririz.

Bununla birlikte yanakları içeri doğru vakumlayarak ördek ağzı pozisyonuna getirmek de faydalı olacaktır. Ardından yanaklar vakumlanmış vaziyette yanakları yavaşça sağa ve sola hareket ettirmek güzel sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Bu hareketi yaparken yanaklardaki vakumu kaybetmemeye özen gösterin. Bu egzersizleri günde 10’ar defa yapmak elmacık kemiklerinin de belirginleşmesi ile sonuçlanacaktır.

Bu yazımızda sizler için Yüz Yogası Nasıl Yapılır? konusunu ele aldık. Daha fazla içerik için Kadın Blogumuzu takip edebilirsiniz.

İlginizi çekebileceğini düşündüğümüz diğer başlıklar.

Yorum yapın